IP камера Foscam – въпроси за експлоатация на шпионска техника


Има много видове шпионска техника, която може да ви свърши чудесна работа и като охранителна техника за видеонаблюдение и така да предотврати редица злоупотреби. Една от тези шпионска техника са различните видове IP камери, които предлагат наблюдение на дадения обект в реално време през интернет. Можете да я гледате от всяка една точка по света, като единствено ви трябва компютър и интернет. А ето и няколко въпроса, отговорите, на които вероятно ви интересуват, ако сте решили да монтирате такава камера в дома или в офиса.

  1. Необходимо ли е в близост до IP камерата да се намира и компютър или само WiFi интернет е достатъчен? Има ли камерата устойчивост на влага? На какви ниски температури издържа? - За да излъчва камерата е необходимо да има Интернет (по кабел или WiFi), а не компютър. Този модел не е влагоустойчив и работи в температурен диапазон 0-50 градуса.
  2. Какъв е ъгъла, под който може да бъде завъртяна тази шпионска техника, за да снима? - 120 градуса по вертикала и 300 по хоризонтала.
  3. Ако имам две или три подобни IP камери, мога ли да ги вържа на един IP адрес, и ако да, то как ще се наблюдават през интернет браузера? - Връзват се на различни IP адреси от вътрешната мрежа и когато се пренасочат са достъпни през един браузър.
  4. Как да направя настройките на камерата, ако на мястото където искам да монтирам камерата има повече от една безжична мрежа? - Чрез интерфейса за настройка през браузъра има възможност за определяне на мрежа и парола.
  5. За да може да се гледа качествена картина на тази шпионска техника, има ли някакви изисквания, и какви са те? - За да можете да я гледате от отдалечен компютър трябва да сте със статично IP. Скоростта на връзката също е от значение. Ако е бавна ще имате насичане на картината.
  6. Прави ли камерата видеозапис и къде съхранява клиповете? - Камерата няма съхраняващо устройство, за да записвате директно на нея. След като я свържете към интернет чрез вградения WiFI или кабел, можете да записвате на отдалечен компютър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар