Шпионска техника за телефони – как да не станем нейна жертва?

Вероятно работите със строго секретни документи или най-малкото с финансовия отчет на фирмата? Нормално е да не искате никой да го види. Никой извън счетоводството и одита на фирмата. От това зависи оставането ви на работа.

Понякога такива данни могат да бъдат много полезни на конкурентните фирми – темповете на растеж или спад на производството на дадена фирма, определят и нейния успех. Ако някой разбере слабите й страни, може да инвестира именно в губещи за нея продукти или услуги и така да я измести от пазара. Или поне отчасти. А това в много случаи се равнява на доста големи загуби.


Така или иначе ваша е задачата да опазите конкурентно способността на фирмата, поне докато не предадете отчета. Ето защо ще искате да се защитите от всеки или всички, които може да се опитат да ви следят. Все пак работата ви е обвързана и с другите отдели, та се налага най-малкото да звъннете до някой от тях. А знаете, че и телефоните може да се подслушват с шпионска техника за телефони. Макар първоначално да ви се стори прекалено параноично, не е зле да се подсигурите.


Ами как, не може да отвъртате слушалката на телефона и да надничате, във всеки, нали? Е, не е нужно да имате чак пък такива технически познания. Само трябва да се снабдите със заглушител, или пък с устройство, което засича такива устройства, като “бръмбари” или шпионски софтуер. Въпросните устройства не са чак толкова скъпи, та ако фирмата реши, че може да спести от сигурността си, вие като един човек с огромно чувство за самосъхранение може да инвестирате в такава шпионска техника, а и не се знае, по-късно може да ви потрябва за лична употреба. Сканирате телефона, намирате или не, въпросната джаджа, и спокойно продължавате работата си. Ако пък все пак шефовете ви са достатъчни съвестни, вероятно биха провели проучване за това, кой има пръст в този вид индустриален шпионаж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар