Необичайна шпионска техника


Различните видове шпионска техника, която през последните години навлезе и на територията на нашата страна, става все по-необичайна. Докато преди години това са били някакви безформени кутии, понякога с доста съмнително качество на записа, сега може да си пишете с химикал и в същото време да записвате видео с него например. И това не е всичко. Химикал камерата не е толкова странно записващо устройство.

Далеч по-необичайна шпионска техника, поне по общите представи, може да намерите в специализираните магазини за такава техника в Интернет предимно. Например съвсем до скоро нямах представа, че съществува скрита камера, която да е инсталирана в калкулатор. Съвсем практично между другото – докато си смяташ сметките, камерата си работи и записва какво правят колежките на другите бюра и дали не говорят зад гърба ти.  Е, вероятността да чуете нещо е почти нулева, но все пак. А може и да го ползвате като декоративна вещ, все пак едва ли вече има счетоводител или друг, който се занимава със сметки и да смята все още на калкулатор на ръка, а не ползва софтуер за тази цел. 

Друго интересно нещо, на което попаднах, беше скрита камера, вградена в пепелник. Да, точно така. Честно казано, веднага ми дойде на ум, че ако сложат такъв пепелник в някое заведение, за да наблюдават клиентите или персонала дали крадат, има вероятност и пепелника да замине. Все пак преди години и ние самите сме си свили за студентската квартира не  малко пепелници от кварталната дискотека или кафето. Така че какво пречи на днешната младеж да направи същото? 

Та това са двете неща, които наистина ми се сториха странни и забележителни за шпионска техника. Не че не може да се записва с тях, вероятно са много качествени, като другите скрити камери. 

Та, техниката се развива всеки ден, остава от нас само да се нагодим към тези промени и да можем да я използваме максимално.

Няма коментари:

Публикуване на коментар