Шпионска техника – софтуер за подслушване на gsm, който да е легален, непроследим и сигурен?


Има много видове шпионска техника, измежду която може да избирате според вашите цели и това, което искате да разберете или пък да заснемете. Към тази графа спада и шпионският софтуер, който се ползва, за да подслушвате или следите даден мобилен апарат. Повечето от вас сигурно биха се зачудили, щом чуят за шпионски софтуер, дали е легално да го ползвате. Мисля, обаче, че се притеснявате излишно, защото ако беше нелегално, много известни компании, които произвеждат подобни софтуери за телефон, /и които няма да спомена, за да не им направя реклама/  щяха отдавна да са затворени и осъдени.

Но това, че самият софтуер е напълно легално написан и разпространяван, не означава, че не може да се използва за нелегални дейности, като например някой ваш близък, изявяващ се като хакер да рови във вашето лично пространство. Когато вие сте собственик на въпросният мобилен апарат, то тогава би било грубо посегателство над личното пространство. Но в случаите, в които става въпрос за подслушван служебен телефон или пък мобилен апарат на малко дете или тийнейджър, който има нужда от контрол или защита, то тогава използването и инсталирането на този вид шпионска техника е напълно оправдано и не е незаконно.
А дали наистина един шпионски софтуер е напълно непроследим? 

Когато искате да проследите или прослушвате редовно някой по неговия мобилен телефон за разговорите, които води, вие определено няма да искате да ви хванат, нали? И сигурно сте гледали някой от многото шпионски филми, в които главният герой на практика може да чуе всичко без да го засекат? Дали това действително отговаря на истината, наистина ли след като инсталирате шпионски софтуер на даден телефон, собственикът му няма да го открие? Добрата новина е, че щом веднъж сте се нагърбили със задачата да инсталирате този софтуер на нечий телефон, е почти невъзможно той да бъде засечен. Той не изпраща сигнали до телефона, на който е качен, няма индикации, че има такава програма и въобще се маскира толкова добре, че за да се открие собственика трябва специално да я търси. А това, както знаете, едва ли може всеки средностатистически потребител на gsm да направи. Някои дори не знаят, че такова чудо съществува. 

За да подслушвате разговорите на хакнатия телефон, трябва да ползвате специално устройство, в което се поставя сим карта без пин код, и която се набира, когато искате да слушате.  А има и такива програми, които веднъж инсталирани, ви изпращат регулярно на вашия телефон чрез смс, координатите на следения телефон. Но за да стане това, другият телефон трябва да има вграден GPS. Добрата новина е, че почти няма нов модел телефон, който да няма такова устройство. 

И все пак за какво ни е този вид шпионска техника или която и да е друга? Не може ли просто да вярваме на хората, които обичаме? Нали в края на краищата това е същността на любовта? Ами истината е, че понякога наистина не можем да вярваме. Какво, ако имате чувството, че половинката ви мами с някой друг? Бихте ли стояли със скръстени ръце и да я/го оставите да си изживее аферата? Или пък бихте вдигнали скандал и си тръгнете в багажа и детето? По-добре е да сте сигурни. А какво да кажем за децата? Знаете, че в тийнейджърска възраст понякога са непредсказуеми. Колкото и голямо доверие да им имате, както и да ви убеждават, че не ходят там, където сте забранили, няма ли да ви е по-спокойно, ако с очите си се убедите къде са, с кого и какво правят? Е,последното няма да го видите в момента, но ще чуете намеренията им. Така, че каквото и да си говорим, старата поговорка важи с пълна сила в които и да било човешки взаимоотношения. А именно: „Проверката е висша форма на доверие.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар