И изкуствените мустаци са шпионска техника

Освен множеството електронни джаджи, камери, заглушители, микрофони и разни бръмбари, има и друга част от разнообразната шпионска техника, за която едва ли първоначално бихте се сетили и признали, че също принадлежи на тази графа. Това е професионалният грим и изкуствените добавки, с които може да промените външният си вид. Например изкуствени мустаци и бради, точно както сте гледали по филмите. 

Те са така истински, че лесно могат да се сбъркат с естествена коса. А това е така, защото са изработени от истинска коса и е наредена върху фина основа, която наподобява истински мустаци или брада. Така няма опасност нещо да виси, излязло от своя ред или да падне направо цял кичур. Благодарение на професионализма на тези, които са ги изработили, може да се радвате на чудесно прикритие дълго време. 

Освен това обаче ще ви трябват и специалните разтвори, които служат за прикрепване на дегизировката към нейното място, а също така и да се премахне след това. Всичко това се отнася към многото шпионска техника, защото ви прави един успешен шпионин.

Шпионска техника: Детектор за откриване на скрити камери и подслушвател

Едно мултифункционално устройство, с помощта на което може да откривате камери и други шпионски wireless продукти в своето разследване е детектор за откриване на скрити камери и подслушватели. Тази шпионска техника засича RF сигнал с честота от 1MHz до 6.5GHz. включително GSM , WIFI, FM, VHF, UHF, 900/1200/2400 wireless аудио и видео сигнали.

Благодарение на своя вграден ярък червен светодиод може да видите лещите на всяка скрита камера.
Освен това, тази шпионска техника притежава 2 режима на сигнализиране при откриване на RF сигнал - звуков и вибрация. Може да използвате и слушалки.
Устройството има 4 свето-диода, които ви показват силата на сигнала на открития обект.
Вградена презареждаема литиево-йонна батерия 500mAh, с време на работа над 6ч. за откриване на скрити камери и над 15ч. за откриване на RF източници.
Лесно за употреба устройство с изключително малки размери.

Устройство за променяне на гласа


Една много интересна и хитра джаджа в редиците на различната шпионска техника, е тази, с която успешно можете да си промените гласа и да си проведете нужното проучване. Или просто да се обадите на обекта, който харесвате, но все не събирате смелост да говорите с него или нея. С този уред ще успеете да си промените гласа до неузнаваемост.

Може да извършите това в два главни режима, благодарение на бутоните, разположени отстрани на уреда. Пак отстрани се намира и потенциометър, който ви позволява да регулирате силата на звука.

За да го използвате трябва само да долепите до телефонната слушалка едната страна на устройството (страната с кръглата лепенка) и говорете от другата страна. Работи с батерия от 9V, която не е включена в комплекта.

Вече сте свободни да уплашите някой приятел или познат, но все пак не прекалявайте и не използвайте уреда за нещо лошо, като например да обявите, че в училището ви има сложена бомба, защото ще ви хванат прекалено бързо.

Нетрадиционни места за ползване на заглушители като шпионска техника


Шпионска техника днес може да си закупи всеки, който има действителна нужда от нея. Дали обаче можем да я ползваме навсякъде и кои са местата, които се смятат не за съвсем удачни от всеки? Ако например искате да държите нещата под контрол замислете се дали не нарушавате нечии права, ако устройството е поставено в:

Офис: Да, ако поставите заглушители за мобилни телефони и всякакви радио сигнали, имате сериозен шанс да увеличите работоспособността на хората си, тъй като няма да са разсеяни с телефонни разговори например. Но какво ако на някой му се наложи да се свърже с половинката, детето, родители или просто някой познат или роднина? Все пак не забравяйте, че не работите в ЦРУ /ако наистина не работите/ и не се вживявайте в използването на шпионска техника.
 
Автомобил или друго превозно средство: В случая тук може и да е удачно и не съвсем. Ако например подозирате, че някой може да ви е поставил gsp устройство, с което да следи всяка ваша крачка, да ви следи къде и с кого ходите, то вероятно едно заглушително устройство би свършило чудесна работа, като блокира излъчвания от gps-a сигнал, и така този, който ви следи няма да знае къде се намирате. Ако обаче превозното средство е автобус или автомобил, в който се возят вашите подчинени, мисля, че само защото искате на вас да ви е тихо, няма да е удачно да включите едно такова устройство.

Необичайна шпионска техника


Различните видове шпионска техника, която през последните години навлезе и на територията на нашата страна, става все по-необичайна. Докато преди години това са били някакви безформени кутии, понякога с доста съмнително качество на записа, сега може да си пишете с химикал и в същото време да записвате видео с него например. И това не е всичко. Химикал камерата не е толкова странно записващо устройство.

Далеч по-необичайна шпионска техника, поне по общите представи, може да намерите в специализираните магазини за такава техника в Интернет предимно. Например съвсем до скоро нямах представа, че съществува скрита камера, която да е инсталирана в калкулатор. Съвсем практично между другото – докато си смяташ сметките, камерата си работи и записва какво правят колежките на другите бюра и дали не говорят зад гърба ти.  Е, вероятността да чуете нещо е почти нулева, но все пак. А може и да го ползвате като декоративна вещ, все пак едва ли вече има счетоводител или друг, който се занимава със сметки и да смята все още на калкулатор на ръка, а не ползва софтуер за тази цел. 

Друго интересно нещо, на което попаднах, беше скрита камера, вградена в пепелник. Да, точно така. Честно казано, веднага ми дойде на ум, че ако сложат такъв пепелник в някое заведение, за да наблюдават клиентите или персонала дали крадат, има вероятност и пепелника да замине. Все пак преди години и ние самите сме си свили за студентската квартира не  малко пепелници от кварталната дискотека или кафето. Така че какво пречи на днешната младеж да направи същото? 

Та това са двете неща, които наистина ми се сториха странни и забележителни за шпионска техника. Не че не може да се записва с тях, вероятно са много качествени, като другите скрити камери. 

Та, техниката се развива всеки ден, остава от нас само да се нагодим към тези промени и да можем да я използваме максимално.