Шпионска техника за телефони – как да не станем нейна жертва?

Вероятно работите със строго секретни документи или най-малкото с финансовия отчет на фирмата? Нормално е да не искате никой да го види. Никой извън счетоводството и одита на фирмата. От това зависи оставането ви на работа.

Понякога такива данни могат да бъдат много полезни на конкурентните фирми – темповете на растеж или спад на производството на дадена фирма, определят и нейния успех. Ако някой разбере слабите й страни, може да инвестира именно в губещи за нея продукти или услуги и така да я измести от пазара. Или поне отчасти. А това в много случаи се равнява на доста големи загуби.

Може ли да се засече шпионска техника?

Сигурно си спомняте предаванията със скрита камера, които и досега се въртят по ефирите на различните телевизии. Сценките от някои от тях са доста фрапиращи и биха накарали дори човек с много здрави нерви да се ядоса. И все пак всичко е много забавно, защото по този начин може да се наблюдават реакциите на хората в различни ситуации.

Трябва ли да сте дипломиран инженер, за да може да работите с техника за наблюдение?

Във филмите за Джеймс Бонд или други подобни, винаги има десетки учени, които разработват, инсталират и обясняват на смотания таен агент как да използва шпионската техника, с която да успее да запише поредния зъл гении, терорист, който иска да унищожи света в името на няколко милиона долара. Всичко това се прави, както ви е известно, за да има повече ефекти, да се задържи зрителя пред екрана. Едва ли би ви подействало по същия начин един шпионин, който сам се заема с техниката и сам си я разучава. Грандиозния момент се губи.